‘De Beer’ van Anton Tsjechov in buurtcentrum Poortershoes

Groningen

In buurtcentrum Poortershoes in Groningen wordt vrijdag 18 maart de komische eenakter 'De Beer' van Anton Tsjechov opgevoerd.

'De Beer' wordt opgevoerd door studenten van de Regieopleiding Groningen. De voorstelling kreeg gestalte naar aanleiding van het cursusblok 'Tsjechov' in het derde jaar van de regieopleiding. De voorstelling haalde in november de finale van het eenakterfestival 30 minuten los in Veendam.

In de huid van mevrouw Popova

Voor 'De Beer' kruipt Alinda Hegger in de huid van mevrouw Popova. Ron Akkerman speelt Grigor Stephanovitch Smirnov, Luuk van der Duim Loeka. Sandra Hartzema tekent voor zowel de regie als de techniek. De voorstelling wordt voorafgegaan door een korte inleiding over leven en werk van Anton Tsjechov. Aanvang: 20.30 uur. Entree: 10 euro (inclusief hapje en drankje).

Auteur

Marc Jansen