Ensemble Zerafin en Spinvis naar Grand Theatre in Groningen

Groningen

Ensemble Zerafin en Spinvis staan vrijdag 1 april met ‘Mein junges Leben hat ein End’ in het Grand Theatre in Groningen.

Ensemble Zerafin maakte eerder ‘Oriental Liaison’ met schrijver Kader Abdolah. Deze keer gaat het avontuurlijke gezelschap een verbinding aan met muziek van eigen bodem, waarbij Spinvis zijn eigen teksten en muziek vertolkt. Als hedendaagse minstrelen bezingen zij samen de levensvragen van alle tijden. Ensemble Zerafin en Spinvis spelen composities Spinvis speciaal voor dit project heeft geschreven en nieuwe werken van de vooraanstaande Nederlandse componisten Roderik de Man en Guus Janssen.

Mein junges Leben hat ein End

De titel, ‘Mein junges Leben hat ein End’, verwijst naar een volksliedje dat door de Middeleeuwse Nederlandse componist Jan Pieterszoon Sweelinck in een compositie werd verwerkt en dat nu de leidraad voor dit project. Aanvang: 20.30 uur. Tickets (à € 17,50) zijn verkrijgbaar via grandtheatregroningen.nl.

Auteur

Marc Jansen