Bevrijdingsfestival Groningen: 'Dansen bij de Bus' met 8 dj's en dj-duo's

Groningen

Bevrijdingsfestival Groningen staat bekend om zijn hoogwaardige alternatieve dansprogrammering. Het programmaonderdeel ‘Dansen bij de Bus’ trekt elk jaar vele bezoekers die op zoek zijn naar een fijn dansfeest. Met 8 eigenzinnige en vooruitstrevende dj’s en dj-duo’s is het programma voor dit jaar ook al weer compleet.

Net als vorig jaar zullen gerenommeerde dj's en nieuw talent elkaar afwisselen. De line-up bestaat uit:
  • Black Sun Empire
  • Boss Axis
  • Luis Leon
  • Frank Kvitta versus Daniela Haverbeck
  • Karimooo
  • Willem de Roo
  • Mason
  • Ambivalenz

Grote naam op affiche

Met Black Sun Empire heeft Bevrijdingsfestival Groningen een grote naam op het affiche. Het Utrechtse trio heeft met zijn snoeiharde, donkere maar ook euforische drum ’n bass naam gemaakt als een van de beste live-acts binnen de scene, wereldwijd. Een vergelijkbare reputatie heeft Boss Axis. Dit Duitse duo staat dank zij zijn melodische en groovy geluid inmiddels als ‘ministers of melody.’ Frank Kvitta is vaandeldrager in de techno. Hij en de Chileense Daniela Haverbeck zetten op 5 mei in een b2b-sessie een groovy, stevige en unieke techno-set neer. Luis Leon is het brein achter knallers als 'Love Is A Lie' en de onofficiële, maar zeer geliefde edit van 'This Charming Man' van The Smiths. Zijn edit van Marverick Sabre’s 'I Need' is meer dan 3 miljoen keer beluisterd en krijgt veel internationale support. Karimooo staat bekend om zijn zeer diverse en verwoestende sets. Hij wordt ook wel 'Rasta Demon from outer space' genoemd, mede dankzij zijn zelfgemaakte demonenmaskers. Een heel andere uitstraling heeft Mason, met een repertoire vol opzwepende indie dance, nu disco en house sound. Hij verwierf in 2007 faam met de wereldhit ‘Exceeder’. Het Groningse duo Ambivalenz staat voor diversiteit en dynamiek binnen de elektro, met een mix van house beats, techno ritmes en elektro synths. Ook uit Groningen komt de jonge dj Willem de Roo. Hij tekende al bij Armada Music & Enhanced Music en trok de aandacht van Armin van Buuren, Above & Beyond, BBC Radio 1 en allerlei andere belangrijke partijen. Meer informatie: www.bevrijdingsfestivalgroningen.nl

Auteur

Marc Jansen