Early bird kaartverkoop De Nacht van Kunst & Wetenschap

GRONINGEN

Vrijdag 18 maart start de early bird kaartverkoop voor De Nacht van Kunst & Wetenschap in Groningen. De zevende editie van het festival is zaterdag 4 juni in de binnenstad van Groningen.

Een beperkt aantal kaarten is tot en met zondag 27 maart online verkrijgbaar via www.denachtvankunstenwetenschap.nl. Tijdens deze voorverkoop kost een kaartje voor het festival slechts € 10. Het thema van De Nacht was al bekend: 'Het hart'. De ruim 150 programmaonderdelen benaderen dit thema vanuit tal van invalshoeken. Van speeddating met robots en hartmetingen tot spannende installaties en optredens rond lust & liefde.

Eerste namen

Met de aankondiging van de kaartverkoop zijn ook de eerste namen bekendmaakt. Zo zijn er in ieder geval optredens van Raoul Heertje, Hans Aarsman, Susan Smit, Katinka Polderman en Simone van Saarloos. Muziek is er van I Am Oak, Gospel Sessions, SKIP & DIE, Sofie Letitre, Lea Kliphuis en All We Are.

Kaartverkoop

De early bird kaarten zijn van vrijdag 18 tot en met zondag 27 maart alleen online te koop. Op 1 april begint vervolgens de reguliere kaartverkoop voor De Nacht van Kunst & Wetenschap. Een kaartje kost dan € 15 (studenten en houders van een CJP-pas betalen vanaf 1 april € 12,50). Vanaf 1 april zijn kaarten niet alleen online verkrijgbaar, maar ook bij het Groninger Forum (locaties Oude Boteringestraat en Hereplein), en bij de VVV op de Grote Markt. Een kaart geeft toegang tot het gehele festivalprogramma op zaterdag 4 juni.

De Nacht van Kunst & Wetenschap

De Nacht van Kunst & Wetenschap is een jaarlijks terugkerend festival met meer dan 150 acts op meer dan 10 binnen- en buitenlocaties. De Groninger binnenstad vormt het podium voor wetenschappers en kunstenaars, en vooral voor projecten waar die 2 elkaar ontmoeten. Het programma bevat experimenten, voorstellingen, installaties, interactieve opstellingen, lezingen en muziek.

Auteur

Marc Jansen