Vierde editie Nacaraguaans filmfestival 'Cineragua' in Groningen

GRONINGEN

Stedenband Groningen-San Carlos presenteert de vierde editie van 'Cineragua', een filmfestival met films uit en over Nicaragua.

Vanwege het 30-jarig bestaan van de stedenband is sprake van een speciale editie, met 3 filmavonden op 2 locaties.

El Hombre Nuevo

'Cineragua' wordt vrijdag 18 maart afgetrapt met de vertoning van de bekroonde documentaire 'El Hombre Nuevo' in Groninger Forum. Filmmaker Aldo Garay volgt het leven van Stephanía die als Roberto in Nicaragua wordt geboren. Als kind wordt Roberto geadopteerd en verhuist naar Uruguay. Daar groeit hij op en ontstaat zijn besluit om als Stephanía verder te willen leven. Na hernieuwd contact met haar broer via Facebook, besluit Stephanía terug te keren naar Nicaragua. Zullen ze haar als vrouw accepteren? De film ontving de Teddy Award voor de beste documentaire van 2015.

Inleiding Erica van Lente

De film wordt vooraf gegaan door een inleiding van Erica van Lente, voorzitter van het Platform LGBT Groningen. Het Platform en de Stedenband werken sinds 2011 samen bij de ondersteuning van Modiversex, de belangenorganisatie voor seksuele diversiteit in Groningens zusterstad. Over het werk van Modiversex wordt ook een korte documentaire getoond. Deze eerste filmavond begint om 20.00 uur. Entree: € 8.

RKZbios

De tweede en derde filmavond zijn op 26 en 28 maart in de RKZbios. Daar worden de films 'Las Princesas Rojas' (zaterdag 26 maart) en 'Under Fire' (maandag 28 maart) vertoond. Beide avonden beginnen om 20.30 uur. Entree: € 7.

Auteur

Marc Jansen