Nieuw hardloopevenement in Groningen: Kill the Hill

Groningen

De Kardingeheuvel bij Sportcentrum Kardinge in Groningen is vrijdag 2 en zaterdag 3 september toneel van Kill the Hill.

Dit is een nieuw hardloopevenement waarbij deelnemers hardlopend meerdere 1 kilometer lange rondes over de Kardingeheuvel lopen.

4 onderdelen

De organisatie - Jan Douma van Steenboksport Groningen en Winfried Bats van adam & events uit Gieten - onderscheidt 4 onderdelen:
  • de K2: 2 rondes (2 kilometer, 125 hoogtemeters);
  • de K4: 4 rondes (4 kilometer, 250 hoogtemeters);
  • de K8: 8 rondes (8 kilometer, 500 hoogtemeters);
  • de K-Xtreme: 16 rondes (16 kilometer ofwel 10 mijl, 1000 hoogtemeters).

Avontuur zoeken

De organisatie richt zich op hardlopers die het avontuur zoeken of willen trainen voor een volgend evenement. "Er is veel belangstelling voor het evenement vanuit diverse disciplines: hardlopen, trailrunning, obstacle course running, mud running en survivalrunning. Ook voetbalteams, andere teamsporters, studenten van de sportopleidingen en collega's op het werk staan al te popelen om het tegen elkaar op te nemen op de zwaarste trainingsheuvel in het noorden van Nederland", stelt Jan Douma van Steenboksport in Groningen.

2 dagen

Op vrijdag kunnen studenten en scholieren vanaf 16 jaar deelnemen. Op zaterdag is het evenement vrij toegankelijk. Het Groninger DJ-duo Ambivalenz - Limuel Mulder en Alexander Smit - neemt de muzikale begeleiding voor zijn handen. Inschrijven kan tot en met zondag 28 augustus via killthehill.nl.

Auteur

Marc Jansen