Gratis concert Ricciotti Ensemble in de Der Aa-kerk

Groningen

Het Ricciotti Ensemble geeft zaterdag 26 maart een gratis concert in de Der Aa-kerk in Groningen.

Het Ricciotti Ensemble is een straatsymfonieorkest dat bestaat uit veertig jonge musici. Het ensemble heeft een reputatie hoog te houden als het gaat om het opzoeken van nieuwe doelgroepen en optreden op ongebruikelijke plekken, zoals een asielzoekerscentrum, gevangenis of zelfs een vliegtuig. Het Ricciotti speelt niet alleen de mooiste klassieke stukken, maar ook jazz, pop en wereldmuziek. Jazztrio Kapok speelt als solistentrio mee tijdens dit concert in de Der Aa-kerk.

Buiten de geijkte kaders

Het Ricciotti Ensemble wil laten zien en horen dat orkestmuziek niet gebonden is aan pakken en serieuze gezichten. Ricciotti laat zien dat het ook anders kan. Het ensemble brengt muziek dicht bij mensen en buiten de geijkte kaders.

Jazztrio Kapok

Het ensemble speelt in de Der Aa-kerk samen met jazztrio Kapok. Kapok combineert elementen uit verschillende genres en tradities: de frasering en harmonieën van de jazz, de podiumenergie van pop en funk, de percussie-instrumenten uit rootsmuziek en de interactie en de abstracte geluidencombinaties uit de vrije improvisatie. Ook het instrumentarium is ongewoon: een basinstrument ontbreekt, de drumkit is zelf samengesteld en het melodie-instrument is de hoorn. De band ontving voor het tweede album ‘Kapok’ (2014) de Edison Jazz Publieksprijs en won eerder zowel de Dutch Jazz Competition als de European Jazz Competition. Aanvang: 20.15 uur. Entree: gratis.

Auteur

Marc Jansen