Celliste Noelle Weidmann in Waalse kerk in Groningen

Groningen

Celliste Noelle Weidmann en organist Egbert van Goor maken eerste paasdag (zondag 27 maart) hun opwachting in een kerkdienst in de Waalse kerk in Groningen.

De celliste speelt met orgelbegeleiding 2 delen uit BWV 1027 — Sonate nr. 1 in G majeur van Johann Sebastian Bach. Verder worden 3 delen uit de Suite No. 1 in G major, BWV 1007 uitgevoerd.

Noelle Weidmann

De Franse celliste Noelle Weidmann studeerde onder meer aan het Conservatoire National Superieur de Musique de Paris. Sinds 2006 is zij de aanvoerder van de cellogroep van het Noord Nederlands Orkest.

Schnitger-orgel

Op het orgel van Arp Schnitger uit 1692 en 1712 zullen composities van Bach (BWV 630: het koraal 'Heut triumphieret Gottes Sohn') en het Preludium in D van Dietrich Buxtehude (Buxwv 139) tot klinken worden gebracht. Verder is er aandacht voor de liturgische muziek. Een aantal van de liederen, die gezamenlijk worden gezongen, worden door beide musici ingeleid en begeleid op cello en orgel. De Franstalige dienst, die onder leiding staat van pasteur A. van der Lingen, begint om 10.30 uur. De Waalse kerk is gevestigd in het Pelstergasthuis.

Auteur

Marc Jansen