Maria Magdalena Passie in Pelstergasthuiskerk

Groningen

In de Pelstergasthuiskerk in Groningen wordt op tweede paasdag (maandag 28 maart) de Maria Magdalena Passie van Renilde Duif uitgevoerd.

De in Enumatil woonachtige Duif componeerde de Maria Magdalena Passie in 2003. De dichterlijke teksten zijn gemaakt door Emerentia Jak, aan de hand van het boek 'Volgens Maria Magdalena' van Marianne Fredriksson.

Première

Duifs Maria Magdalena Passie werd vrijdag voor het eerst uitgevoerd, in het Gelderse Vierakker. Het koor en het orkest zijn speciaal voor deze Nederlandstalige Passie samengesteld. De rol van evangeliste wordt vertolkt door Nynke Boekema. Renilde Duif zal de Passie-uitvoering zelf dirigeren.

Reserveren

Het concert in de Pelstergasthuiskerk begint om 15.00 uur. Entree: 15 euro. Reserveren: nynkeboekema@hotmail.com of www.duifmuziek.nl.

Auteur

Marc Jansen