Voorstelling 'Kerst in Paramaribo' in Grand Theatre

Groningen

In het jaar dat Suriname 40 jaar onafhankelijkheid viert, maakte, Het Volksoperahuis, Manoushka Zeegelaar Breeveld en Borger Breeveld de voorstelling 'Kerst in Paramaribo'. Deze voorstelling staat dinsdag 5 april in het Grand Theatre in Groningen.

Suriname is nu 40 jaar onafhankelijk. Het land lijkt op het eerste gezicht niets met Nederland gemeen te hebben, behalve dan de taal en de ANWB-borden. Maar van de 800.000 Surinamers wonen 300.000 mensen in Nederland. Zij werden hier beroemde voetballers, advocaten, politici én theatermakers. Hoe staat het met de band tussen Nederland en de voormalige kolonie? En kent de (Surinaamse) Nederlander het Suriname van nu nog wel?

Theatraal reisverslag

Samen met actrice en zangeres Manoushka Zeegelaar Breeveld en haar in Paramaribo wonende vader Borger Breeveld, acteur uit de film 'Wan Pipel' (1976), gaat Het Volksoperahuis op onderzoek uit. ‘Kerst in Paramaribo’ is een theatraal reisverslag langs de donkere en lichte kanten van een jong land, 40 jaar na de onafhankelijkheid. En zoals altijd bij Het Volksoperahuis is er volop muziek, nu met opzwepende kaseko- en andere Caribische ritmes.

Vooraf eten met de cast

De cast van Het Volksoperahuis eet voorafgaand aan de voorstelling bij House of Cooking. Daar worden 3 drie speciale gerechten geserveerd, waaronder Creools gestoofde kip met rijst, groente en bakbanaan, vegetarische Pasta ai forno met salade en Groninger runderstoofpotje met aardappelen en groenten. Aanschuiven kan voor € 12,50 per gerecht. Reserveren gewenst: 050-3111726 of info@houseofcooking.nl. De voorstelling begint om 20.30 uur. Meer informatie: grandtheatregroningen.nl

Auteur

Marc Jansen