Exclusieve voorpremière 'Experimenter' bij Studium Generale Groningen

Groningen

In het Academiegebouw in Groningen is donderdag 24 maart een exclusieve voorpremière van de film 'Experimenter'.

'Experimenter' is een fascinerende gedragsstudie, gebaseerd op het leven en onderzoek van dr. Stanley Milgram. Yale University, 1961. Vanuit zijn eigen drang om de Holocaust te verwerken, bedenkt Stanley Milgram (Peter Sarsgaard) een controversieel psychologisch experiment, waarbij mensen denken dat ze elektroschokken toedienen aan een proefpersoon die een ‘geheugentest’ doet in een andere kamer. Ze weten echter niet dat zij zélf de proefpersoon zijn en dat het gaat om hun eigen gehoorzaamheid, geweten en vrije wil. Deze filmavond, die is georganiseerd door Studium Generale in samenwerking met de Studievereniging Psychologie Groningen (VIP), begint om 19.30 uur.

Auteur

Marc Jansen