Paasvoorstelling voor kinderen in Nieuwe Kerk in Groningen

Groningen

In de Nieuwe Kerk in Groningen staat voor de zesde keer een paasvoorstelling voor kinderen (4 tot en met 12 jaar) uit de Stad (en omgeving) geprogrammeerd. Deze voorstelling wordt op Stille Zaterdag (26 maart) opgevoerd.

In de paasvoorstelling wordt het door dominee Evert Jan Veldman geschreven verhaal verteld van de rups Klaas. Klaas is verdwenen. In plaats daarvan zit een raar hard dood ding in het jampotje. Is Klaas dood? Of komt hij er, net als rupsje Nooitgenoeg, na een week weer uit als een prachtige vlinder? Op zoek naar het antwoord komen er allerlei figuren uit de bijbel voorbij. In sommige bijbelverhalen lijkt het ook of het nooit meer goed komt. Zoals bij Noach en bij Mozes. Maar dan gebeurt er iets waardoor alles anders wordt. De voorstelling wordt gespeeld door leden van de Nieuwe Kerkgemeente. De liedjes bij de verhalen worden begeleid op piano, viool en fluit. Tijd: 19.00 - 19.45 uur. Entree: gratis.

Auteur

Marc Jansen