Indiebookday in Groningen

Groningen

In verschillende Europese landen is het zaterdag 26 maart Indiebookday. Op die dag is er extra aandacht voor schrijvers en boeken die bij onafhankelijke uitgeverijen verschijnen.

3 jaar geleden haalde Uitgeverij Passage het feestje naar Nederland. Inmiddels wordt in ons land in 10 steden iets georganiseerd rond de Indiebookday. In Groningen doen kwaliteitsboekhandel Godert Walter en de uitgeverijen Philip Elchers en Passage actief aan de dag mee.

Programma

12.00 uur: Boekhandel Godert Walter Lunchlezing met thrillerauteur Lupko Ellen uit Warffum en schrijfster Mira Feticu ('De roof uit de Kunsthal', verschenen bij de Amsterdamse uitgeverij Jurgen Maas). 14.00 uur: Uitgeverij Philip Elchers Kunstenaar Martin Tissing vertelt over zijn zojuist verschenen boek 'Zelfportret als dromer'. 15.00 uur: Uitgeverij Passage Uitgeverij Passage presenteert in De Oosterpoort 'De doos van Passage'. Dit zijn 10 nieuwe dichtbundels die los verkrijgbaar zijn; voor een een gelimiteerd gedeelte in een cassette met de titel 'De doos van Passage'. Met optredens van álle dichters en na afloop literaire dj's.

Auteur

Marc Jansen