Stadswandeling langs gevelstenen en oude gevelreclame

Groningen

Paulien Excursions heeft voor tweede paasdag (maandag 28 maart) een wandeling langs gevelstenen en oude gevelreclame in Groningen georganiseerd.

Gids Paulien Ex vertelt over de stenen en de historie die daarachter ligt. "Je loopt er vaak aan voorbij, maar de binnenstad van Groningen heeft vele gevelstenen", weet zij. "Tijdens de wandeling gaan we ze bekijken. Sommigen liggen verborgen in achteraf gangetjes of hoog in de topgevels. Het varieert van stenen met namen en stichtingsdata van gebouwen, wapenschilden, tot spreuken die verwijzen naar bepaalde functies van gebouwen, mooie stenen ter decoratie en niet te vergeten oude gevelreclame."

Aanmelding

De wandeling duurt van 10.30 tot 12.30 uur. Startpunt is de voet van de Martinitoren. Deelname kost 9 euro. Aanmelden: 050-3131859, 06-40468768 of info@paulienexcursions.nl.

Auteur

Marc Jansen