Gastcollege minister Lilianne Ploumen in Groningen

Groningen

Minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking geeft maandag 4 april een gastcollege in het Academiegebouw in Groningen.

Minister Ploumen zal in het college ingaan op haar beleidsprioriteiten voor het EU-voorzitterschap. Zij focust daarbij op Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, het EU-VS handelsverdrag TTIP en migratie. Verder zal het samenwerkingsverdrag met Oekraïne aan bod komen. Tussendoor krijgen de studenten veel ruimte om vragen te stellen.

SIB Groningen

Het gastcollege is georganiseerd in het kader van Nederlands voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie, in samenwerking met Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen (SIB) Groningen en de RUG. Het college, dat om 19.30 uur begint, is toegankelijk voor studenten van de RUG. Ander publiek kan het college volgen via de livestream van de RUG. Registratie is verplicht. Dit kan via: sib-groningen.nl.

Auteur

Marc Jansen