'The Passion'-ster Ellen ten Damme in jublieumconcert Gruno’s Postharmonie

Groningen

Ellen ten Damme vertolkt donderdag 24 maart de rol van Maria in het tv-spektakel 'The Passion'. 2 weken later, zaterdag 9 april, maakt zij als 'special guest' haar opwachting in het jubileumconcert 'Theater, Theater!!' van Gruno's Postharmonie Groningen. Plaats van handeling is De Oosterpoort in Groningen.

Gruno’s Postharmonie bestaat dit jaar 105 jaar en wil dit samen met Groningen vieren. Het orkest pakt daarom uit. Behalve met de samenwerking met Ellen ten Damme komt dit tot uiting door samenwerking met de opleiding Kunst, Theater, Media en Muziek van het Noorderpoort in Groningen. Zowel op het podium als achter de schermen werken leerlingen van deze opleiding mee aan het concert.

Theater

Zoals de titel doet vermoeden staat het concert in het teken van theater. Dat betekent theatrale muziek van onder anderen Bernstein, Kachaturian en Tschaikovsky en veel visueel spektakel. En de veelzijdige artieste Ellen ten Damme is uiteraard als geen ander in staat de vele facetten van de theaterwereld te laten zien en horen.

Peter Kleine Schaars

Gruno’s Postharmonie Groningen staat onder leiding van Peter Kleine Schaars, chef-dirigent van de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Het orkest speelt in de hoogste amateurafdeling en speelt als sinds de oprichting in 1911 een belangrijke maatschappelijke rol in stad en provincie Groningen. Het concert begint om 20.15 uur. Kaarten (à 15 euro) zijn verkrijgbaar via www.gph.nl en aan de kassa van De Oosterpoort.

Auteur

Marc Jansen