Fotograaf David Vroom in 'Kunstpraat' in Groninger Forum

Groningen

Fotograaf David Vroom is woensdag 30 maart te gast in 'Kunstpraat' in de Groninger Forum Bibliotheek.

Interviewer Rein Paalman voelt Vroom onder andere aan de tand over zijn daags ervoor geopende expositie in de Groninger Forum Bibliotheek.

David Vroom

[caption id="attachment_61143" align="alignright" width="129"]David Vroom. David Vroom.[/caption] David Vroom is in 2013 als fotograaf afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij is gespecialiseerd in portretfotografie. Het projectmatige, vrije werk van Vroom bestaat uit het portretteren van individuen en groepen. Een voorbeeld daarvan is de portretserie 'Pekel is Pekel': een culturele schets van de Pekelder gemeenschap door Pekelders zowel binnenshuis als buitenshuis te portretteren. De eigen omgeving zet hij in als achtergrond van de foto waardoor hij het portret meer eigen maakt. Vroom maakt uiteraard ook portretten en familiefoto's in opdracht.

Kunstpraat

Kunstpraat is een maandelijks terugkerende activiteit naar aanleiding van een actuele expositie in het Groninger Forum, locatie Oude Boteringestraat. 'Kunstpraat' begint om 12.30 uur. Entree: gratis.

Auteur

Marc Jansen