Oekraïne-debat in Groningen: SP versus D66

Groningen

De Groninger afdelingen van de SP en D66 hebben voor donderdag 31 maart een debat georganiseerd over het referendum voor het associatieverdrag met Oekraïne.

In Huis de Beurs in Groningen zullen tegenstander Harry van Bommel (SP) en voorstander Gerben-Jan Gerbrandy (D66) verbaal de degens kruisen. Nederland kan woensdag 6 april met een referendum voor of tegen ratificatie van het verdrag stemmen. Zowel de socialisten als de democraten voeren actief campagne voor het referendum.

Lijnrecht tegenover elkaar

Beide partijen hopen dat zoveel mogelijk kiezers op 6 april gebruik maken van hun democratisch recht. Inhoudelijk staan SP en D66 echter lijnrecht tegenover elkaar: de SP hoopt dat kiezers het verdrag massaal zullen afkeuren, terwijl D66 hoopt op een meerderheid aan voorstemmers.

Harry van Bommel en Gerben-Jan Gerbrandy

Harry van Bommel is buitenlandwoordvoerder van de SP in de Tweede Kamer. Gerben-Jan Gerbrandy (D66) is Europarlementariër. Zij elkaar en het publiek gedurende een proberen te overtuigen van de zin en onzin van het associatieverdrag. Aanvang: 20.00 uur. Entree: gratis.

Auteur

Marc Jansen