Eerste namen Groninger blazersfestival On Wings! bekend

Groningen

De binnenstad van Groningen is zaterdag 18 juni toneel van het blazersfestival On Wings! . Bezoekers kunnen genieten van onder andere Gallowstreet, New Trombone Collective, Kyteman Orchestra (KO) Brass en jongNBEnoord.

Het middagprogramma, met onder meer Gallowstreet en jongNBEnoord, wordt op verschillende bijzondere en gratis toegankelijke locaties afgewerkt - vanaf 13.30 uur. Dit programma wordt in het Martinikerkhof afgesloten met een uitvoering door alle deelnemende muzikanten. De Martinikerk is het decor voor het avondprogramma met het koperensemble van Robert Vanryne, Lucie Horsch op blokfluit en Leo van Doeselaar op de grootste der blaasinstrumenten: het kerkorgel.

On Wings!

On Wings! stelt zich ten doel met een breed spectrum aan activiteiten jong en oud bewust te maken van de toegankelijkheid van blaasmuziek. Het festival begint donderdag 16 en vrijdag 17 juni dan ook met masterclasses in samenwerking met het Prins Claus Conservatorium. Aansluitend is er een netwerkborrel met presentaties van de studenten die de masterclasses hebben gevolgd. Ook staat voor de vrijdagmiddag een educatief project voor basisschoolleerlingen uit Groningen geprogrammeerd.

Auteur

Marc Jansen