Bijna 250 deelnemers voor 15de Astrea Run

Groningen

In Groningen vond zaterdag onder zonnige omstandigheden de vijftiende Runnersworld Astrea Run plaats.

Dit jaarlijkse loopevenement, georganiseerd door Loopgroep Astrea, bracht dit jaar bijna 250 mensen in beweging. Onder hen opvallend veel na-inschrijvers, 115 in getal. Parcoursrecords werden niet verbroken. Dit (vermoedelijk) vanwege de straffe wind op sommige delen van het parcours, vooral langs het Reitdiep.

Halve marathon

Henk Kramer en Wilma Jansen waren het snelst op de langste afstand, de halve marathon. Bij de heren won Kramer in een tijd van 1:17:20. Roy Vervoort en Jef Poelman finishten als tweede en derde. Bij de dames won Jansen in een tijd van 1:43:04. Tweede werd ex-schaatster Jolanda Langeland, derde Nynke Hoogland.

10 kilometer en 4 mijl

De 10 kilometerloop werd bij de mannen gewonnen door Freek Welbedacht. Bij de dames kwam Ana-Sofia Barranco als eerste over de meet. Rutger Duursma was de snelste man op de 4 mijl, Stefanie Dolsma de snelste vrouw. Zie voor een compleet uitslagenoverzicht: www.uitslagen.nl.

Auteur

Marc Jansen