Benefietconcert NNO levert 11.500 euro op voor Beatrix Kinderziekenhuis

Groningen

11.500 euro. Dat is de opbrengst van het door Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis, in samenwerking met het Noord Nederlands Orkest en GasTerra, georganiseerde benefietfamilieconcert 'Het Zwanenmeer' op zaterdag 27 februari in De Oosterpoort in Groningen.

Met de opbrengst van dit concert realiseert de stichting diverse projecten om het verblijf van kinderen en hun ouders in het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG zo aangenaam mogelijk te maken en het welzijn van de kinderen te bevorderen. De Oosterpoort was op zaterdag 27 februari met ongeveer 1000 kinderen, ouders en grootouders bijna uitverkocht. Hadewych Minis vertelde een nieuw verhaal, dat kinderboekenschrijver Reggie Naus maakte op basis van het wereldberoemde ballet ‘Het zwanenmeer’. Bas Wiegers dirigeerde het Noord Nederlands Orkest.

Auteur

Marc Jansen