Kenniscafé Groningen: Kind van kwetsbare ouders

Groningen

‘Kind van kwetsbare ouders’. Onder deze titel wordt donderdag 7 april een Kenniscafé Groningen gehouden in het Groninger Forum in Groningen.

Alex van den Berg gaat in gesprek met animator/ illustrator Iris de Groot. Zij groeide op met een zwakbegaafde moeder. Omdat haar moeder haar niet kon voorlezen ging ze als 8-jarige zelf haar moeder maar voorlezen. De rollen waren omgedraaid: Iris was de ouder en haar moeder het kind. Wat voor gevolgen heeft dat? Over haar ervaringen schreef ze het boek ‘Mamma? Een jeugd met een verstandelijk beperkte ouder’. Verder spreekt Van den Berg met orthopedagoog/ jurist Margrite Kalverboer. Zij is als bijzonder hoogleraar ‘Kind, (Ortho)pedagogiek en Vreemdelingenrecht’ verbonden aan de basiseenheid Orthopedagogiek van de RUG. Derde gast is Peter van der Ende, klinisch psycholoog en senioronderzoeker bij het Lectoraat Rehabilitatie aan de Hanzehogeschool. Hij werkt momenteel aan zijn proefschrift ‘Vulnerable Parenting, a study on parents with mental health problems: strategies and support’.

Kenniscafé Groningen

In het maandelijkse Kenniscafé Groningen vertellen lokale onderzoekers over hun drijfveren, resultaten en uitdagingen en gaan ze in gesprek met het publiek. Het Kenniscafé wordt georganiseerd door Studium Generale Groningen in samenwerking met Science LinX en het Groninger Forum, met financiële steun van City of Talent, en Noordhoff Uitgevers. Het Kenniscafé Groningen begint om 16.30 uur.

Auteur

Marc Jansen