Bezinningswandeling in Groninger binnenstad

Groningen

Het Platform Religie en Levensbeschouwing heeft voor zondag 3 april, in samenwerking met het Stadsklooster, een bezinningswandeling door de Groninger binnenstad georganiseerd.

Onderweg wordt stil gestaan bij plekken waar spirituele of levensbeschouwelijke idealen worden uitgedrukt. Of plekken die de deelnemers laten stilstaan bij wat onverdraagzaamheid jegens een andere groep of religie tot gevolg kan hebben. De route voert verder langs een aantal beelden van heiligen met symbolische betekenis. Tot slot staat een muzikale spirituele afsluiting, met Else Marijke Schot en Alberte van Ess, geprogrammeerd in de Lutherzaal. De wandeling staat 2 keer geprogrammeerd, om 13.00 uur en om 15.00 uur. De wandeling duurt ruim een uur, de afsluiting circa 30 min. Per wandeling kunnen maximaal 23 mensen mee. Deelname is gratis. Aanmelden (verplicht): aanmelding@platform-groningen.nl.

Auteur

Marc Jansen