'Giselle' in Royal Opera House Live in Groninger Forum

Groningen

In het Groninger Forum in Groningen staat woensdag 6 april een ‘Royal Opera House Live’ geprogrammeerd. Hierin wordt het klassieke ballet 'Giselle' gepresenteerd.

Onder de noemer ‘Royal Opera House Live’ worden in het Groninger Forum 6 opera’s en 6 balletten van het Royal Opera House in Londen – voor 1 avond – live gepresenteerd op het witte doek.

Giselle

'Giselle' is een liefdesverhaal dat in de echte wereld begint en voortduurt in het graf. De titelrol in dit ballet biedt tevens één der grootste uitdagingen in het totale balletrepertoire, waarbij Giselle transformeert van onschuldig boerenmeisje, vol liefde, tot vergevingsgezinde geest die haar geliefde redt van de dood. Voor een ballerina is dit een rol van uitersten; in het eerste bedrijf moet ze naïef en ongekunsteld lijken, maar in het tweede bedrijf wordt ze licht én lucht, met een etherische stijl die haast gewichtloos lijkt. In Peter Wrights productie kent het eerste bedrijf rijke, naturalistische details, terwijl het tweede bedrijf van een spectrale schoonheid is. Aanvang: 20.15 uur. Kaarten (à € 24,50) zijn verkrijgbaar op www.groningerforum.nl en bij de kassa van het Hereplein.

Auteur

Marc Jansen