Breakdancer en ballerina met ‘Monchichi’ in Stadsschouwburg

Groningen

Breakdancer Sébastien Ramirez en ballerina Honji Wang staan vrijdag 8 april met de voorstelling 'Monchichi' in de Stadsschouwburg Groningen.

Sébastien Ramirez is een Fransman met Spaanse wortels, Honji Wang werd in Frankfurt geboren uit Koreaanse ouders. Ze wonen samen in Berlijn, de metropool die de laatste jaren een ware magneet is gebleken voor mensen uit alle windstreken. Geen wonder dus dat het thema culturele identiteit regelmatig terugkeert in de gesprekken tussen Sebastien Ramirez en Honji Wang. Niet alleen met het oog op politieke en maatschappelijke ontwikkelingen, maar ook in verband met hun dagelijkse samenzijn als man en vrouw.

Monchichi

Dit zijn ook de onderwerpen in 'Monchichi'. De titel verwijst naar een Japans speelgoedaapje waarvan sinds de lancering in 1974 wereldwijd miljoenen zijn verkocht. In hun duet nemen Ramirez en Wang telkens andere gedaanten aan om verschillende aspecten van hun identiteit te etaleren.

Dansachtergronden

Hun ontmoetingen, op een kaal toneel met slechts een enkel boompje, lopen niet zelden uit op een botsing. Niet alleen als gevolg van hun 'etnische bagage', maar ook door hun verschillende dansachtergronden. Ramirez is van huis uit een hiphopper. In 2007 stond hij in de mondiale top 20 van beste b-boy dansers. Als 'balletmeisje' heeft Wang een heel ander traject doorlopen. Zij volgde een gedegen klassieke opleiding, maar voelde toch meer voor het hedendaagse werk en danste onder andere bij de in Berlijn gevestigde, Argentijnse choreografe Constanza Macras. Aanvang: 20.15 uur. Meer informatie: www.de-oosterpoort.nl.

Auteur

Marc Jansen