Componist Jacob ter Veldhuis te gast bij Prins Claus Conservatorium

Groningen

De internationaal vermaarde componist Jacob ter Veldhuis (JacobTV) is van maandag 4 tot en met woensdag 6 april te gast bij het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

JacobTV geeft maandag om 09.30 uur een lezing over zijn eigen werk. Vervolgens gaat hij 2 dagen met studenten aan het werk. Woensdag 6 april presenteren studenten van de afdelingen Compositie, Muziek- en Studioproducties en Klassieke Muziek composities gebaseerd op de Boombox-stukken van JacobTV. Ook worden stukken van Jacob ter Veldhuis zelf ten gehore gebracht. Het concert vindt plaats in de AE Zaal van het Prins Claus Conservatorium (aanvang: 14.00 uur). Het concert is gratis en is voor iedereen toegankelijk.

Jacob ter Veldhuis

De Nederlandse avant-popcomponist JacobTV (Jacob ter Veldhuis, Westerlee, 1951) studeerde compositie en elektronische muziek aan het conservatorium in Groningen. Hij startte als rockmuzikant maar richtte zich na de toekenning van de Prijs voor Compositie in 1980 fulltime op componeren richtte. JacobTV’s zogenaamde boombox-repertoire werd internationaal populair. Inmiddels is hij een van de meest gespeelde Europese componisten met zo’n 1000 uitvoeringen wereldwijd per jaar. In 2007 vond een driedaags JacobTV festival plaats in het Whitney Museum of American Art in New York. Zijn nooit eindigende reality opera 'THE NEWS' wordt constant vernieuwd. De opera is, in verschillende edities, uitgevoerd in Chicago, Rome, Amsterdam, Hamburg en New York.

Auteur

Marc Jansen