‘A House in Asia’: western over het decennium na 9/11

Groningen

Agrupación Señor Serrano uit Barcelona staat vrijdag 15 april met 'A House in Asia' op de planken van het Grand Theatre in Groningen.

‘A House in Asia’ verwijst naar de huizen van Bin Laden. Het echte in Pakistan, het nagebouwde in de VS, waar commando’s hun aanval trainden, en een versie in Jordanië op de set van de film ‘Zero Dark Thirty’. Het vierde staat op het podium van Agrupación Señor Serrano.

Decennium na 9/11

Agrupación Señor Serrano brengt met ‘A House in Asia’ een hallucinerende western over het decennium na 9/11. Het publiek reist terug naar de slagvelden van het verleden en komt uit bij de strijd tussen indianen en cowboys. ‘Geronimo’ was de leider van de Apaches, maar ook de bijnaam die Amerikaanse commando’s gebruikten voor Bin Laden. Met handcamera’s, maquettes, speelgoedindianen en filmfragmenten trekken de spelers onze perceptie van de werkelijkheid in twijfel; met humor, vakmanschap en op een stuwende soundtrack. Engels gesproken, met Nederlandse boventitels. Aanvang: 20.30 uur. Entree: 22,50 euro (CJP € 10). Meer informatie: www.grandtheatregroningen.nl

Auteur

Marc Jansen