Concert Nederlands Studenten Kamerorkest in De Oosterpoort

Groningen

Het Nederlands Studenten Kamerorkest (Nesko) geeft maandag 11 april een concert in (de kleine zaal van) De Oosterpoort in Groningen. Dit concert is onderdeel van een tournee, waarbij 43 studenten onder leiding van Ivan Meylemans 7 concerten in 2 weken geven.

Het Nesko, opgericht in 1964, biedt studenten de gelegenheid om naast hun studie te participeren in een project waarbij ze zich volledig onder kunnen dompelen in het maken van kamermuziek. Thema van de tournee dit jaar is: 'Slaat toe!'.

Programma

Het concert wordt geopend met de 'Sinfonietta' van Francis Poulenc. Vervolgens wordt de compositie 'Balance of Power', geschreven voor slagwerksolist en orkest, uitgevoerd. Dit stuk werd in opdracht van het Nesko geschreven door de jonge componist Bram Kortekaas. Percussionist Niek KleinJan neemt de solo voor zijn rekening. Na dit moderne begin wordt het concert (na de pauze) vervolgd met de Zevende symfonie van Ludwig von Beethoven.

Ivan Meylemans

Het Nesko staat dit jaar onder leiding van Ivan Meylemans. Hij is momenteel chef-dirigent bij het Zeeuws Orkest in Middelburg, en werkt tevens als docent en dirigent aan de LUCA School of Arts in Leuven. Aanvang: 20.15 uur. Meer informatie/ kaartverkoop: www.nesko.nl.

Auteur

Marc Jansen