Bijna 2000 deelnemers voor eerste eerste Urban Trail

Groningen

De Groninger binnenstad vormde zondag het decor voor de allereerste Urban Train in Nederland. Bijna 2000 deelnemers (58% vrouwen en 42% mannen) ontdekten op een unieke sportieve manier diverse highlights van de stad Groningen.

Het parcours van ongeveer 10 kilometer ging onder andere dwars door de Der Aa-kerk, Hotel Prinsenhof, Grand Café Drie Gezusters, maar ook bijzondere gasthuizen en hofjes in de stad. Onderweg werden lopers gemotiveerd door verschillende bands, DJ’s en andere muzikanten. “Wij willen mensen meer in beweging brengen. Dit concept bewijst daar naadloos bij aan te sluiten", stelt Elske Dijkstra van de organisatie. "We zijn blij met de opkomst. Alles draaide vandaag om een bijzondere loopervaring waarbij we mensen de stad op een sportieve manier hebben laten (her)ontdekken. Het is prachtig om te zien dat zoveel deelnemers op deze manier sport, vitaliteit en toerisme hebben gecombineerd. Groningen is op een vernieuwende manier op de kaart gezet.”

Auteur

Marc Jansen