Hanze Presentatie: Milton Mermikides in Academie Minerva

Groningen

Academie Minerva in Groningen is woensdag 13 april toneel van een Hanze Presentatie, getiteld: 'Verborgen muziek'.

Componist Milton Mermikides presenteert een aantal van zijn composities, ontstaan uit onder meer bloedcellen, virussen, schilderkunst en verkeerspatronen. Daarnaast speelt hij nieuwe werken die hij speciaal voor deze voorstelling met studenten van het Frank Mohr Instituut heeft gecreëerd.

Milton Mermikides

Milton Mermikides ziet muziek in de vreemdste dingen: in kunst, maar ook in onze slaapcyclus, exoplaneten, oorlog, irrationale getallen en kristallisatie. Tijdens zijn presentatie vertelt Mermikides over het fascinerende ontstaan van datasonificatie, de vertaalslag van informatie of patronen naar muziek.

Zoon CERN-natuurkundige

Milton Mermikides is componist, gitarist en wetenschapper in een breed spectrum van muziekstijlen. Hij werkte samen met verschillende artiesten, zoals Pat Martino, John Williams, Tod Machover, Tim Minchin, The Swingle Singers, Steve Winwood en Brian Eno. Als zoon van een CERN-natuurkundige, groeide hij op met enthousiasme voor zowel de kunst als de wetenschap. Hij is docent Muziek aan de Universiteit van Surrey, professor in Jazz Gitaar aan het Royal College of Music en hij treedt internationaal op. Zijn muziek en werk is uitgevoerd in concerthallen en instituten en is gebruikt voor films, tv, radio en een aantal podcasts. De (Engelstalige) presentatie, die is georganiseerd door Studium Generale Groningen, begint om 15.30 uur.

Auteur

Marc Jansen