Tentoonstelling 'Mind Shapes in Bronze' in StudioH200

Groningen

[caption id="attachment_61404" align="alignright" width="147"] 'Restless' van Evert van Fucht.[/caption]

GRONINGEN - Evert van Fucht exposeert van woensdag 6 tot en met zaterdag 23 april in StudioH200 in Groningen. Onder de titel 'Mind Shapes in Bronze' worden sculpturen en schilderijen tentoongesteld. Evert van Fucht denkt vanuit menselijke emoties: geboorte, overlevingskracht, vergankelijkheid. Deze emoties worden vertaald in sculpturen. Hij gebruikt daarbij graag contrasten als hard+zacht, hol+bol, scherp+ruw, glad+gepolijst. Met een door hem zelf ontwikkeld gietproces van brons, gecombineerd met drijven, hakken, slijpen, lassen en/ of chemisch kleuren en polijsten laat hij zijn beelden hun verhaal vertellen. Naast de sculpturen zal ook een aantal schilderijen van zijn hand te zien zijn. Zijn schilderwerk sluit qua sfeer uitstekend aan bij diezelfde emoties.

Auteur

Marc Jansen