'Grootste bierdiner ter wereld' in Martinikerk uitverkocht

Groningen

Het 'grootste bierdiner ter wereld', dat donderdagavond 7 april plaatsvindt in de Martinikerk in Groningen, is uitverkocht.

Het bierdiner vindt plaats op de vooravond van het Bierfestival Groningen. De organisatie is in handen van restaurant 't Feithhuis en Progress Events. Zij bereidden zich maanden voor op deze gigantische logistieke en organisatorische operatie.

Streekbieren

In 9000 seconden moeten namelijk 4800 gerechten -7 gangen - aan maar liefst 600 gasten worden uitgeserveerd. Op het menu staan 'eerlijke' streekproducten en bijpassende, met passie gebrouwen streekbieren. Het menu is samenwerking met Albert Kooy samengesteld. Hij is de oprichter van Dutch Cuisine en head chef van Stenden University. De Britse biersommelier en journalist Melissa Cole is aanwezig voor de begeleiding en onderbouwing van de bier- en spijscombinaties.

Auteur

Marc Jansen