Lezingenserie 'Zicht op de dood' bij Studium Generale Groningen

Groningen

Studium Generale Groningen heeft de lezingenserie 'Zicht op de dood' georganiseerd. In deze serie van 3 lezingen geven Pim van Lommel, Menno de Bree, Coen Verbraak en anderen inzicht in de manier waarop de dood in hun vakgebied een rol speelt.

Filosoof Adam Buben bijt donderdag 14 april (20.00 uur) het spits af in het Academiegebouw in Groningen. Hij doet dat met de Engelstalige lezing 'The Promise and Peril of Avoiding Death'. Mensen proberen al eeuwenlang hun sterfelijkheid te overwinnen. Er zijn 2 manieren te onderscheiden: het letterlijk verlengen van ons leven en het voortbestaan van aspecten van onszelf, zoals ideeën en herinneringen. Adam Buben gaat in op vragen rond moderne vormen van het streven naar onsterfelijkheid. Blijven we op internet bestaan? Verandert technologische vooruitgang de manier waarop we ons tot de doden verhouden? En wordt onsterfelijkheid niet saai?

Lezing 2 en 3

Op de lezing van Adam Buben volgt dinsdag 19 april een lezing van Pim van Lommel, Jacob Jolij en Meyke Beekman: 'Eindeloos Bewustzijn'. Guus Sluiter, Marga Altena, Coen Verbraak, Menno de Bree sluiten de serie dinsdag 26 april af met 'De Dood in Beeld'.

Auteur

Marc Jansen