NOVO Hout maakt stoel van oude kabelhaspel Ziggo

Groningen

NOVO Hout heeft in de houtwerkplaats aan de Energieweg in Groningen een unieke stoel gemaakt van een oude kabelhaspel. Cliënten brachten deze eyecatcher terug naar de oorspronkelijke eigenaar van de kabelhaspel: Ziggo.

Bea Kuijpers, locations manager bij Ziggo, toonde zich enorm verrast. “Ik vind het erg leuk dat NOVO Hout eraan denkt om het eindproduct weer terug te geven aan Ziggo. Voor ons is zo’n kabelhaspel afval. Dat ze daarvan een mooie stoel hebben gemaakt, vind ik super." "Daarom stellen we ook graag onze pallets beschikbaar. Wij moeten ze anders afvoeren en nu steunen we een plek waar mensen met een beperking dagelijks nieuwe producten maken.” Volgens Kuijpers gaat de stoel volop gebruikt worden. “Ik denk dat collega’s er graag in zitten. Dit is een hoek waar veel gebeld wordt. Nu kun je er nog lekker bij zitten ook.” Als bedankje krijgen alle medewerkers van de houtwerkplaats een notitieboekje en pen van Ziggo mee naar huis. “Daar weten we wel raad mee”, vertelt Dirk. “Daar kunnen we nieuwe meubels in ontwerpen, handig hè!”

Auteur

Marc Jansen