Podium New Attraction Dans in Simplon

Groningen

In Simplon in Groningen staat zondag 10 april een nieuwe Podium New Attraction Dans geprogrammeerd.

Hierin maken de dansgroepen Rock Paper Sisters, Mad Monkeyz, Little Tigers, Project Sedap, She Wolfs en G the Alien hun opwachting. Verder staan de Urban House Groningen-producties 'SHAN' en 'STIGMA' op het programma. Iwan Esajas host de avond, Mr. Madpac fungeert als dj.

SHAN

Mohamed Yusuf Boss, artistiek programmeur en danser/ maker bij Urban House Groningen, presenteert tijdens Podium New Attraction Dans zijn solo 5 (SHAN). Deze productie gaat over hoe het was om in 1989 samen met zijn moeder, broertjes en zusjes van Somalië naar Nederland te vluchten en hoe het zijn familie daarna verging. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van zijn moeder. Het is een belichaming van wat hij denkt dat zich in haar hoofd heeft afgespeeld en hoe zij zich daarbij voelde.

STIGMA

De korte voorstelling STIGMA is gemaakt door DE choreografen Donna Chittick, Mohamed Yusuf Boss en Lucas Winkel. Ze zijn hiervoor een weekend de studio ingedoken met dansers Ser, Janiro, Grace, Irma, Centa, Yentl, Juersson en Pascal. Dit weekend is er gewerkt vanuit het thema stigma’s en vooroordelen, met als resultaat een voorstelling waar in de dansers als individu starten en door stigma’s tot groep gevormd worden. Podium New Attraction Dans duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Entree: 2,50 euro.

Auteur

Marc Jansen