Politiek café GroenLinks met film Naomi Klein

Groningen

In het GroenLinks Pand in Groningen wordt dinsdag 12 april een politiek café gehouden. Hierin wordt de film 'This changes everything' van Naomi Klein vertoond.

Naomi Klein is een Canadese journaliste en schrijfster van het boek: 'No Time, Verander nu voordat het klimaat alles verandert'. De film, gebaseerd op dit boek, laat zien welke kansen de klimaatcrisis biedt om het economisch systeem te veranderen. Hoe door groene energiewinning minder focus op groei kan ontstaan en meer oog voor menselijke waarden en de natuur.

Nienke Homan

De 90 minuten durende film wordt ingeleid door Nienke Homan, GroenLinks-gedeputeerde van milieu en energie. Zij leidt ook de aansluitende discussie over de vraag welke kansen de klimaatcrisis biedt om het economisch systeem te veranderen. Aanvang: 20.00 uur. Entree: gratis.

Auteur

Marc Jansen