Gaaike Euwema in 'Kunstpraat' in Groninger Forum Bibliotheek

Groningen

Kunstenaar Gaaike Euwema is woensdag 13 april te gast in ‘Kunstpraat’ in de Groninger Forum Bibliotheek. De in april woonachtige Euwema komt speciaal voor 'Kunstpraat' naar Groningen.

Interviewer Rein Paalman voelt Euwema onder andere aan de tand over zijn 29 maart geopende expositie in de Groninger Forum Bibliotheek.

Gaaike Euwema

Gaaike Euwema heeft al sinds zijn vroege jeugd een passie voor literatuur en schilderkunst. Sinds in 2013 de Klassieke Academie van de Schilderkunst te hebben afgerond, werkt hij als zelfstandig beeldend kunstenaar. Tijdens kunstprojecten in New York en Tadzjikistan heeft hij zich verder ontwikkeld. Zijn stijl zit op het grensvlak tussen impressionisme en expressionisme. In de afgelopen jaren is hij steeds abstracter gaan werken: het onderwerp van zijn werk is de relatie van de kleurvlakken tot elkaar. De figuratie heeft hij echter nooit volledig los gelaten.

Kunstpraat

Kunstpraat is een maandelijks terugkerende activiteit naar aanleiding van een actuele expositie in het Groninger Forum, locatie Oude Boteringestraat. ‘Kunstpraat’ begint om 12.30 uur. Entree: gratis.

Auteur

Marc Jansen