Eerste namen Noorderzon Performing Arts Festival Groningen

Groningen

Noorderzon Performing Arts Festival Groningen heeft de eerste namen voor de editie 2016 bekendgemaakt. Het festival vindt dit jaar van donderdag 18 tot en met zondag 28 augustus plaats.

Noorderzon presenteert dit jaar een programma van Europese en non-Europese makers die in hun voorstellingen allen urgente verhalen vertellen over hun eigen cultuur en omgeving – ook verhalen van Noorderzonbezoekers. Verhalen verteld in een vernieuwende taal, geworteld in heden en verleden.

Openingsvoorstelling

De openingsvoorstelling van deze 26ste editie van Noorderzon is 'Chekhov’s First Play' van het Ierse gezelschap Dead Centre.

Hoofdprogramma

Voor het hoofdprogramma zijn Mats Staub (Zwitserland), El Conde de Torrefiel (Spanje), Taoufiq Izzediou/Cie Anania (Marokko), Sara Vanhee/CAMPO (België), Edit Kaldor (Hongarije/Nederland), BERLIN (België) en Penny Arcade (Verenigde Staten) vastgelegd.

Muziekprogramma

De Zweedse eenmansband Daniel Norgren is de eerste naam in het muziekprogramma.

Noorderzon

Noorderzon Performing Arts Festival Groningen plaats presenteert jaarlijks een brede selectie van werk van overal ter wereld in Groningen. Dat betreft veel nieuwe voorstellingen van makers uit Europa, maar ook uit landen en culturen verder weg van West-Europa. De kaartverkoop start 20 juni (Early Bird), 25 juli (regulier).

Auteur

Marc Jansen