Kleine meerderheid Stadjers stemt voor associatieovereenkomst

Groningen

In de gemeente Groningen heeft een kleine meerderheid voor goedkeuring van de associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne gestemd. Dat blijkt uit de voorlopige uitslag van het woensdag gehouden 'Oekraïne-referendum'.

26.678 mensen stemden voor goedkeuring, 22.774 tegen. 792 mensen stemden blanco, 228 ongeldig. 14 Het opkomstpercentage in gemeente Groningen bedroeg 32,0 %; van de 157.811 stemgerechtigden in de gemeente Groningen.

Voorlopige uitslag

Bovenstaande betreft een vrij nauwkeurige voorlopige uitslag op grond van snel-tellingen die zijn doorgebeld door de stembureaus. De uiteindelijke uitslag kan hier nog iets van afwijken. Het hoofdstembureau stelt vrijdag 8 april de definitieve uitslag vast.

Auteur

Marc Jansen