Reeks gratis concerten leerlingen muziek bij VRIJDAG

Groningen

Leerlingen en muziekdocenten van VRIJDAG in Groningen geven de komende periode 4 gratis concerten. Op het programma staat een mix van allerlei muzieksoorten.

Het spits wordt zondag 10 april afgebeten met een concert op de jeugdafdeling van de Groninger Forum Bibliotheek. Tussen 14.00 en 15.00 uur passeren verschillende muzieksoorten en -instrumenten de revue. Donderdag 14 april staat een Swingcafé geprogrammeerd (20.00 - 22.00 uur) in de VRIJDAG Basement in de Sint Jansstraat. Verschillende aan VRIJDAG verbonden bands, zoals Jazz Too en So What, treden op tijdens een workshop. In de concertzaal van VRIJDAG in de Sint Jansstraat wordt zaterdag 16 april (14.30 uur) een Talentenconcert gegeven. Met werken van Einaudi, Bohm, Komarowski, Haydn, Schumann, Clementi, Rachmaninoff, Mendelssohn en Chopin. Talentvolle leerlingen van de muziekschool krijgen in de talentklas bij VRIJDAG extra lessen om hun talent verder te ontwikkelen. Leren spelen voor publiek is daarbij belangrijk. De reeks wordt maandag 18 april afgesloten met een saxofoonconcert in de VRIJDAG Concertzaal. Leerlingen saxofoon geven een concert, samen met leerlingen die allerlei andere instrumenten bespelen. Aanvang: 19.00 uur.

Auteur

Marc Jansen