Romantische liederen in Museum De Buitenplaats in Eelde

Eelde

Sopraan Hanneke de Wit en pianist Eildert Beeftink geven vrijdag 15 april een concert in Museum De Buitenplaats in Eelde. Zij presenteren een romantisch programma met liederen van Mendelssohn, Straus, Duparc en Tsjaikovski.

Hanneke de Wit is hoofdvakdocente aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Zij zong in diverse opera’s, debuteerde in 2007 bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest en zong daarna met dirigenten als Jan Willem de Vriend, Frans Brüggen en Peter Dijkstra.

Eildert Beeftink

Hanneke de Wit werkt geregeld samen met oud-Eeldenaar Eildert Beeftink, één van de meest bekroonde hedendaagse pianisten van Nederland. Hij studeerde aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam en is oprichter en lid van het Amsterdam Ensemble. Behalve pianist is hij bewerker van muziek. Het concert begint om 20.00 uur. Entree: 15 euro.

Auteur

Marc Jansen