Wandeling voor liefde en respect in Groningen

Groningen

De afdeling Groningen van de Partij voor de Dieren heeft in overleg met het COC Groningen/ Drenthe besloten een wandeling voor liefde en respect in de binnenstad van Groningen te maken.

Met deze wandeling, die zondag 17 april plaatsvindt, wil zij oproepen tot een verdraagzame samenleving waarbinnen mensen veilig zichzelf kunnen zijn. Zij reageert hiermee op de mishandeling van 2 vrouwen in de Groninger binnenstad, kennelijk om hun geaardheid. Het is de bedoeling om rond 11.00 uur van de Grote Markt via de Oosterstraat (waar de mishandeling plaatsvond) 30 tot 45 minuten door de binnenstad te wandelen. De wandeling wordt beëindigd met een demonstratieve knuffel-/ zoenactie op de Grote Markt.

Ankie Voerman

Voorzitter Jantine Doornbos van het COC Groningen/ Drenthe en Statenlid Ankie Voerman van de Partij voor de Dieren zullen kort het woord voeren. Voerman is ook initiatiefnemer van de wandeling. Zij voelt zich als homoseksuele vrouw zeer betrokken bij de vrouwen die zijn mishandeld.

Auteur

Marc Jansen