Mini Jazz Festival bij Prins Claus Conservatorium in Groningen

Groningen

Bij het Prins Claus Conservatorium in Groningen staat woensdag 20 april een Mini Jazz Festival geprogrammeerd. Met gratis workshops én 2 concerten.

Tussen 17.30 en 19.00 uur staan 5 gratis workshops geprogrammeerd in het Prins Claus Conservatorium:
  1. Arranging Festival;
  2. laying in a Big Band;
  3. Drummers workshop;
  4. How to play behind a vocalist;
  5. First steps to improvise in the jazz language.
De workshops zijn gericht op verschillende niveaus; van amateurs tot professionals, maar ook hele big bands kunnen deelnemen. De workshops en concerten worden gegeven door jazzmusici uit binnen- en buitenland; allen (gast)docent aan het conservatorium.

2 concerten

Vanaf 20.30 uur wordt het festival afgesloten met 2 concerten in De Oosterpoort. Het eerste concert wordt verzorgd door de Big Band van het Prins Claus Conservatorium, voor deze gelegenheid onder leiding van Orrin Evans en met gastsoliste Deborah Brown. Het tweede concert – uit de serie 'New York comes to Groningen' – wordt gegeven door het Joris Teepe Quartet Jorisation met Johannes Enders, Orrin Evans, Joris Teepe en Howard Curtis. De concerten kunnen ook afzonderlijk van de workshops worden bezocht. Concertkaarten kosten € 14 (studenten/ jongeren: € 7). Meer informatie/ aanmelden: www.hanze.nl/jazzfestival

Auteur

Marc Jansen