Club Guy & Roni met dans- en rockopera in Stadsschouwburg Groningen

Groningen

Club Guy & Roni staat zaterdag 23 april met de dans- en rockopera ‘Naked Lunch’ in Stadsschouwburg Groningen.

In ‘Naked Lunch’ worden alle registers opengetrokken. De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1959 van Beat Generation-schrijver William Burroughs. Met dans en spel van Club Guy & Roni en live muziek en zang van Slagwerk Den Haag en Silbersee. Componist Yannis Kyriakides schreef de muziek. De tekst is van schrijver en theatermaker Oscar van Woensel.

William Burroughs

Begin jaren '50 schoot William Burroughs in Mexico per ongeluk zijn vrouw dood in een met drank en drugs overgoten Wilhelm Tell-spel. Hij verwerkte deze gebeurtenis in zijn latere roman 'Naked Lunch'(1959). Voor het bekroonde choreografenduo Guy Weizman en Roni Haver is dit boek een bijbel voor creativiteit en een vrij bestaan.

Kortstondig moment

De voorstelling verbeeldt het kortstondige moment tussen de kogel die het geweer verlaat en het moment dat deze het hoofd van de vrouw raakt, in de voorstelling gespeeld door actrice Veerle van Overloop. Een fractie van een seconde, opgerekt tot anderhalf uur. Een tijd waarin alles kan gebeuren en het niet meer uitmaakt wat je zegt. Danser Igor Podsiadly werd voor zijn rol in ‘Naked Lunch’ bekroond met de Zwaan voor meest indrukwekkende dansprestatie 2014. Aanvang: 20.15 uur. Meer informatie: de-oosterpoort.nl.

Auteur

Marc Jansen