Finale POPgroningen Talent Award in VERA

Groningen

De stad-Groninger poptempel VERA vormt vrijdag 22 april het decor voor de finale van de POPgroningen Talent Award.

Deze talentenjacht geldt als dé opstap voor Gronings muzikaal talent om zich te profileren en kennis te maken met optreden in professionele omgevingen. De POPgroningen Talent Award sluit aan bij de initiatieven van provinciale pop-instellingen in de rest van het land en is voor POPgroningen een belangrijk scoutingsinstrument. Na 8 voorrondes in de provincie vonden 10 en 17 maart, in samenwerking met Simplon UP, 2 halve finales plaats in Simplon. Een professionele jury selecteerde elke halve finale 2 acts voor de finale op 22 april. De 4 acts die zich plaatsten voor de finale zijn Franky Age, Hollow Men, Kira en The Movement.

Prijzenpakket

De winnende act wint deelname aan de SENA performers POPnl Awards in de Melkweg in 201 en optredens op Eurosonic 2017, Flinke Pink, Pagefestival, Nacht van Kunst & Wetenschap, Hongerige Wolf, FestiValderAa, ReitdiepPOP, Keetpop en het Bevrijdingsfestival Groningen (Local Heroes Podium). Daarnaast krijgt de winnende act een coachingtraject door een professional uit het popwerkveld aangeboden, alsmede een waardecheque van Westerhaven Muziek en deelname aan het lesaanbod van de Academie voor Popcultuur (Hanzehogeschool) en Kunst & Multimedia (Noorderpoort). De finale begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk op vertoon van de VERA-maandkaart.

Auteur

Marc Jansen