Folkingestraat pakt uit tegen ongeletterdheid

Groningen

De Folkingestraat in Groningen staat zaterdag 23 april volop in het teken van World Book and Copyright Day van Unesco. De dag heeft tot doel de ongeletterdheid in de wereld te helpen bestrijden.

In alle etalages in de Folkingestraat, in 2015 verkozen tot de Leukste Winkelstraat van Nederland, wordt 23 april aandacht geschonken aan World Book and Copyright Day. De winkeliers tonen hun favoriete boeken of boeken over hun producten. Antiquariaat Isis houdt een speciale boekenverkoop. Bezoekers en klanten kunnen een boek uitkiezen, zelf de prijs bepalen en dit bedrag doneren aan een project tegen ongeletterdheid in Zuid‐Soedan.

Synagoge

In de synagoge worden van 13.00 tot 17.00 uur joodse boeken en boeken over het jodendom tentoongesteld. Ook wordt een kleine boekenmarkt gehouden in de synagoge, georganiseerd door LEES‐GOED, en worden korte films over ongeletterdheid vertoond. Verder kunnen in de synagoge kinderboeken en boeken in het Engels of Arabisch worden gedoneerd voor vluchtelingen.

WPDI

De winkeliers in de Folkingestraat dragen verder elk op hun eigen manier bij aan het inzamelen van geld voor het werk van The Whitaker Peace & Development Initiative (WPDI) in Zuid Soedan. WPDI werd in 2012 opgericht door de Amerikaanse acteur en regisseur Forest Whitaker en zet zich in voor vrede en ontwikkeling.

Auteur

Marc Jansen