Gratis dagje Wildlands voor jonge mantelzorgers uit Groningen

Groningen

250 jonge mantelzorgers uit de stad Groningen en Assen mogen zaterdag 11 juni gratis naar Wildlands in Emmen. De afdeling Groningen stad van Humanitas, Stichting Gewoon Verdiend en de Rotary uit Groningen en Assen bieden dit aan, zodat deze jongeren even hun zorgen kunnen vergeten.

Jonge mantelzorgers zijn kinderen/ jongeren tot 25 jaar die opgroeien met een zieke ouder, broer of zus. Er kan sprake zijn van een lichamelijke beperking, een psychische ziekte, verslavingsproblematiek of een verstandelijke beperking.

Humanitas en Gewoon Verdiend

Vrijwilligers van Humanitas bieden sinds 2010 ondersteuning aan jonge mantelzorgers. De vrijwilligers zetten zich in om activiteiten te organiseren, bieden een luisterend oor door middel van maatjescontact en organiseren een jaarlijkse vakantieweek. Stichting Gewoon Verdiend organiseert jaarlijks een zorgeloze grote dag voor alle jonge mantelzorgers uit Assen. Dit wordt gerealiseerd met inzet van vrijwilligers en sponsoren.

Begeleiding

Voor het dagje Wildlands bundelen Humanitas en Stichting Gewoon Verdiend hun krachten. Vrijwilligers van Humanitas, Stichting Gewoon Verdiend én de Rotaryclubs gaan mee om de dag in goede banen te leiden. De Rotary zorgt bovendien voor lunchpakketten. Jonge mantelzorgers uit de stad Groningen kunnen zich aanmelden via: humanitasjmz@gmail.com.

Auteur

Marc Jansen