Wethouder Paul de Rook opent wijklokaal voor Reitdiepwijk

Groningen

[caption id="attachment_49125" align="alignright" width="119"] Wethouder Paul de Rook.[/caption]

GRONINGEN - Wijkwethouder Paul de Rook opent vrijdag 15 april een wijklokaal aan de Joeswerd in de Reitdiepwijk in Groningen. Hiermee gaat een langgekoesterde wens van Wijkvereniging Reitdiep in vervulling: een eigen ruimte voor de activiteiten van de vereniging. Het wijklokaal zal vooral gebruikt worden voor de activiteiten van de commissie Cultuur & Sport, en voor wijkbijeenkomsten en –vergaderingen. De wijkvereniging nam ook het initiatief voor het wijklokaal, dat gefinancierd kon worden dankzij een aanzienlijke financiële bijdrage van de gemeente Groningen. De wijkvereniging betaalde mee, fungeerde als opdrachtgever en projectleider, en is eigenaar van het wijklokaal.

Opening

De officiële openingshandeling staat gepland voor 16.15 uur. Vervolgens houdt voorzitter Jan Mulder van Wijkvereniging Reitdiep een toespraak en treedt zangeres/ performer Marlies de Waard op. Om een indruk te krijgen van de activiteiten van Cultuur & Sport Reitdiep, kunnen wijkbewoners alles deze middag uitproberen.

Auteur

Marc Jansen