Gouden Kalf-winnaar 'Those Who Feel the Fire Burning’ in VERA Zienema

Groningen

In VERA Zienema in Groningen wordt dinsdag 26 april de film 'Those Who Feel the Fire Burning’ van de Nederlander Morgan Knibbe vertoond.

'Those Who Feel the Fire Burning’ is een expressionistische, bij vlagen hallucinante film over de lotgevallen van bootvluchtelingen en asielzoekers in Europa. Knibbe bedacht een ongewone invalshoek voor zijn film, die verder compleet documentair is: dat van een man die is omgekomen tijdens de oversteek op de Middellandse Zee, en nu als geest door Europa zweeft op zoek naar geliefden en bekende gezichten. De film won voor zowel beste documentaire als beste sound design een Gouden Kalf. Deze meertalige (Engelse ondertitels) film begint om 21.00 uur. Meer informatie/ kaartverkoop: www.vera-groningen.nl/agenda/zienema.

Auteur

Marc Jansen