'Retour Praag: Zelenka - Mozart - Zelenka' in Nieuwe Kerk

Groningen

'Retour Praag: Zelenka - Mozart - Zelenka'. Dit is de titel van een concert dat Diletto Musicale zaterdag 23 april geeft in de Nieuwe Kerk in Groningen.

Diletto Musicale, een door Paulien Kostense geleid amateurbarokorkest en - koor, treedt voor dit voorjaarsproject buiten de gebaande paden. In het bijna 2 uur durende  'Retour Praag: Zelenka - Mozart - Zelenka' wordt zowel werk van de weinig bekende barokcomponist Jan Dismas Zelenka als werk van Wolfgang Amadeus Mozart uitgevoerd. Van Zalenka staan totaal onbekende stukken, waarvan 2 nog niet eens uitgegeven, op het programma. Van Mozart wordt onder meer het fluitconcert KV313 uitgevoerd. Diletto Musical weet zich hiervoor versterkt met de vermaarde traverso-speelster Emma Zoë Elkinson. Aanvang: 20.15 uur. Kaartverkoop aan de kerk en via www.centrumvooroudemuziekendans.nl.

Auteur

Marc Jansen